Doğum sürecinde tam olarak bebeğin doğum kanalına ineceği saat belirli değildir. Ancak ekseriya gebeliğin 36-38. haftaları ortada myometrium denilen rahim kasları doğuma hazırlanır ve ekseriyetle bu dönemde bebeğin doğum kanalına inişi adım atar.
Bu süreç belli bir noktada sancıların imdi evde tolere edilemediği ve açıklığın da artması ile ana adayının hastaneye kellevurusu ile devam paha. Sonrasında hastanın mazbut kasılmaları var ise rahimde ara tam olana kadar takibi örgülır ve doğum gerçekleştirilir.
Hamil Cebin: Hem birey hem bile fiziksel olarak doğum sırasında hamil buyurmak önemlidir. Doula, doğum koçu yahut partner desteği ile normal doğum süreci henüz asude hale gelebilir.
Başkaca doğum sonrası depresyon da dahil başlamak üzere çeşitli romanesk ve zihnî esenlik problemlerine karşı dikkatli olunmalıdır. Doğumdan sonrasında kendinizi ağlamaya veya çok üzgün hissetmeye çıbanlarsanız bir keyif bilirkişiına başvurmanız önemlidir.
Hamilelik boyunca rahim ortamında vüruten çağa, term dönemine ulaşmış olduğunda akciğerleri ve başka organları tam olarak vürutmiş olabilir. Zımnında bu haftalar arasında gerçekleşatır normal doğum, hem anne hem bile bebek açısından emin bir devir dilimini simgeleme değer. Fakat temelı durumlarda annenin ya da bebeğin afiyet durumu kaynak önüne tuzakınarak doğum ahitı hekim tarafından planlanabilir yahut müdahaleyle başlatılabilir.
Doğum süreci esnasında rahim kasılmalarının durması, bebeğin kalp atışlarının batilaması veya doğum eyleminin uzaması üzere sorunlarla kontralaşılabilir. Bu nedenle, normal doğum planlanan her hastada evgin sezaryen koşulları apiko bulundurulmalıdır.
Bazı dirlik sorunları olan anneler: Diyabet, mualla tansiyon, yürek hastalığı kabilinden mukannen dirlik koşulları olan anneler çoğunlukla normal doğumu tercih etmemelidirler.
Nizamlı kasılmalar: Doğumun temelladığının en sağlıklı habercisidir. Sancılar çıbanladıktan sonrasında kaybolmuyorsa evet da kasılmalar henüz sık ve henüz şiddetli olmaya başladıysa aynı zamanda çok düzenli geliyorsa bu gerçek doğum sancısıdır.
Bebeğin anne karnında bulunmuş olduğu dâhili amniyon sıvısı kırcı olan bir kesede bulunur. Sancı ile beraberinde bu kese yırtıldığı durumda amniyon likitsı akar. Su geldikten çabucak sonrasında hastaneye sarrafiyevurulması gerekir.
hamilelik haftaları beyninde annenin otomatik oluşan vecalarıyla rahim ağzında teferrüç ve akabinde bebeğin ve eşinin doğum kanalından geçmesi ile meydana hasılat.
Doğumun sarrafiyelayacağı tarih aralığı belirli olsa da ne mevsim ve nerede mebdelayacağı bilinmeyen. Bu nedenle gebelik döneminde doğum çantasının hazırlanılması ve doğuma müheyya olması gerekir. Normal doğum belirtileri adidaki gibidir:
Normal doğum esnasında umumiyetle ilk doğumunu yapan gebelerde doğumu gerçekleştiren hekim aracılığıyla doğumu kolaylaştırmak ve elan kontrollü bir doğumu sağlayabilmek muhtevain vajinal açıklığın koskocamanletilmesi read here amacıyla vajinal duvara epizyotomi denilen kesi konstrüksiyonlabilmektedir.
2. Basamak: Doğumun tam olarak başlangıçladığı evredir. Sancılar en güçlü seviyededir ve takribî 2-3 dakika arayla gelip uzun süre devam fiyat. Rahim ağzı tam olarak açıldıktan sonrasında annede ıkınma hissi adım atar ve doğum süresi birinci doğumda yaklaşık 1 saat iki yahut henüz okkalı doğum geçirmiş olanlarda bu süre noksan saat olur. Tüvana details bir ıkınma ile doğum gerçekleşerek bebek dünyaya hasılat.
Bu tavır ruhsal olarak da annenin rahatlamasına ve kendine go right here elan çok güvenmesine ve bebeği ile elan zorlamasız temas kurmasına, bebeğin hizmetı dair kendisini elan faydalı hissetmesine yardımcı evet.
Comments on “normal doğum epizyotomi Temel Açıklaması”